Pumpkin muffins with cinnamon and chocolate chips


In queste fredde giornatine le uniche cose che si vogliono fare sono: Dormire e Mangiare, ma ogni tanto mi rendo più produttiva e mi metto a cucinare.
La ricetta perfetta per l'autunno, a mio parere, è quella dei muffin alla zucca, cannella e gocce di cioccolato, è un mix dolce e leggermente speziato però vi assicuro che il risultato piacerà quasi sicuramente agli amanti della zucca e, in più, è perfetto per Halloween.

In these cold days we just wanna do 2 things: Sleep and Eat, but sometimes i become more productive and i get started with cooking.
The perfect fall recipe, in my opinion, is:  pumpkin muffin with cinnamon and chocolate chips, which is a mix of sweetness and slightly spicy but i guarantee that the result will be appreciated by the majority of pumpkin lovers and,  plus, it's perfect for Halloween.





Let's get started!



Ingredienti per 12 muffin:
-200 gr di zucca (già pulita)
-160 gr di farina 00
-100 gr di zucchero semolato
-45 gr di burro
-50 ml di latte fresco (tazzina da caffè)
 -1 uovo
-1 bustina di lievito (S.Martino)
-un pizzico di sale
-cannella in polvere q.b.
-gocce di cioccolato ( potete ometterle )
(Io sono andata un po' ad occhio sapendo che un cucchiaio da minestra colmo equivale a 25gr circa)


Ingredients for 12 muffins:
-200 gr of clean pumpkin (about 1 cup of clean and mashed pumpkin)
-160 gr of 00 flour (1 cup+1/4cup of flour)
-100 gr of sugar (1/2 cup of sugar)
-45 gr og butter (about 3 tablespoon of butter)
-50 ml of milk (3.8 tablespoons of milk, like a small cup of coffee/demitasse)
- 1 egg
-16g of yeast (3 teaspoon of yeast)
-a pinch of salt
-cinnamon (you can use how much you want, it depens on your personal taste)
-chocolate chips (you can omit them)


1. Metti l'acqua in un pentolino e, quando bolle, taglia la zucca (pulita) a pezzi e mettila a cuocere per circa 10 minuti (Sarà pronta quando riuscirete a schiacciarla facilmente con la forchetta).

Fill a pot with water and, when it boils, cut the (clean)pumpkin into pieces and put them into the water, it will be ready in 10 minutes (But just if you can easily press the pieces with a fork). 
  2. Monta in una ciotola, con l'aiuto di uno sbattitore elettrico, l'uovo con lo zucchero fino ad ottenere un composto omogeneo e spumoso.

   In a bowl, whip the egg with the sugar with the help of a hand mixer until the mixture become foamy.

3. Aggiungi il burro morbido, un pizzico di sale e la zucca ridotta in poltiglia e mescola il tutto.

  Add the soft butter, a pinch of salt and the mashed pumpkin and mix up everything.

4. Alterna la farina con il lievito setacciati al latte e poi frulla il composto.

   Alternate the flour with the yeast at the milk and then whisk the mixture.
 5. Aggiungi la cannella e le gocce di cioccolato e mescola tutto. Versa il composto nei pirottini di carta e mettili nel forno preriscaldato a 170° per circa 35-40 minuti, saranno cotti alla perfezione se inserendo uno stuzzicadenti al centro di uno di essi uscirà pulito, senza  residui appiccicaticci.

 Add the cinnamon and the chocolate chips and mix up everything . Pour the mixture inside the fluted paper   cases and then put them inside the prehated oven to 170°C for about 35-40 minutes (about 350 degrees F) , they will be perfectly baked if a toothpick inserted in the center of one comes out clean.








Voilà, they're ready!

 









This entry was posted on Sunday 27 October 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

9 Responses to “Pumpkin muffins with cinnamon and chocolate chips”

  1. OMG it's so yummy ! I should give it a try some day ! x

    ReplyDelete
  2. this sounds amazing! i want to make them right now!

    following now! <3

    from helen at thelovecatsinc

    ReplyDelete
  3. These are so cute!
    becky ♡ (new follower)

    http://beckysbeautyobsession.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  4. Looks amazing, wouldn't mind giving it a go! :) xoxo

    ReplyDelete